Wij zijn met vakantie van 13 tot 20 Juli. Bestellingen worden na de 20ste verzonden.
Ga naar de inhoud

Welke maat armband past bij mij?

  Wanneer je op zoek bent naar een goed passende armband is de eerste stap het meten van je polsomtrek. Voor een normaal passende armband doe je je polsomtrek plus één tot drie centimeter. Dus is jouw polsomtrek 17 cm, dan ga je op zoek naar een armband met een omtrek tussen de 18 en de 21 cm om een armband met een normale en comfortabele pasvorm te shoppen.

  Hoe meet je je polsomtrek?

  Het begrijpen van je polsmaat is de allereerste stap naar het selecteren van een armband die perfect bij jou past. Een armband die te los zit, kan gemakkelijk afglijden en verloren gaan, terwijl een te strakke armband ongemakkelijk kan zijn en de bloedcirculatie kan beperken. Dus, laten we eens kijken hoe je nauwkeurig je polsmaat kunt meten:

  Stap 1: Verzamel je benodigdheden

  • Voor het meten van je polsmaat heb je een flexibel meetlint of een stuk touw en een liniaal nodig.

  Stap 2: Meet je polsomtrek

  • Wikkel het meetlint rond het breedste deel van je pols, net onder het knobbeltje aan de kant van je pink. Als je touw gebruikt, wikkel dit dan aansluitend om je pols zonder het te strak aan te trekken.

  Stap 3: Markeer of meet de lengte

  • Bekijk het punt waar het meetlint elkaar raakt, of wanneer je de methode met het touw gebruikt markeer je waar het touw elkaar kruist. Vervolgens leg je het stukje touw langs de lineaal om de gemarkeerde lengte af te lezen. Dit is je polsmaat.

  Stap 4: Voeg speling toe

  • Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het type armband dat je wilt dragen, kun je 1 tot 3 centimeter aan je polsmaat toevoegen om een comfortabele pasvorm te garanderen. Deze extra speling geeft je wat bewegingsruimte zonder dat de armband te los zit.

  Nu je je polsmaat nauwkeurig hebt gemeten, heb je een belangrijk referentiepunt om de juiste maat armband te kiezen. Onthoud dat verschillende armbanden verschillende pasvormen en sluitingen hebben, dus deze meting zal je helpen bij het maken van de juiste keuze bij het winkelen voor armbanden.

  Standaard Armband maten voor Dames

  Wanneer het aankomt op het selecteren van de juiste maat voor een damesarmband, zijn er bepaalde standaardmaten om in gedachten te houden. Hoewel ieders pols anders is, bieden deze standaardmaten een uitgangspunt om mee te werken, en ze zijn vaak beschikbaar bij sieradenwinkels en ontwerpers.

  1. Extra Klein (XS): Dit is meestal geschikt voor polsen met een omtrek van ongeveer 14 tot 15 centimeter. Het is een maat die vaak wordt gekozen voor zeer slanke polsen.
  2. Klein (S): De maat “klein” is doorgaans ontworpen voor polsen met een omtrek van 15 tot 16,5 centimeter.
  3. Medium (M): Een “medium” damesarmband past over het algemeen bij polsen met een omtrek van 16,5 tot 18 centimeter. Dit is een standaardmaat die geschikt is voor veel vrouwen.
  4. Groot (L): Voor vrouwen met polsen van 18 tot 19,5 centimeter is de maat “groot” vaak de beste keuze. Dit biedt extra ruimte en comfort.
  5. Extra Groot (XL): Als je een polsomtrek hebt van meer dan 19,5 centimeter, kun je beter kiezen voor een “extra groot” formaat om ervoor te zorgen dat de armband comfortabel past.

  Houd er rekening mee dat deze standaardmaten een uitgangspunt zijn, en het is altijd aan te raden om je eigen polsmaat nauwkeurig te meten volgens de instructies om te bepalen welke maat het beste bij jou past. Daarnaast kunnen sommige armbanden verstelbaar zijn, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan verschillende polsafmetingen.

  Verschillende Soorten Armbandsluitingen

  Het kiezen van de juiste armbandsluiting is net zo belangrijk als het kennen van je polsmaat, omdat dit bepaalt hoe strak of los de armband om je pols zal zitten. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten sluitingen en hoe ze van invloed kunnen zijn op de maat en pasvorm van een armband:

  1. Scharniersluiting: Een scharniersluiting is een bijzonder handige en stijlvolle manier om een bangle armband te openen en te sluiten. Het is vaak onopvallend verwerkt aan de zijkant van de armband. Hierdoor lijkt het alsof de armband naadloos en zonder onderbreking om je pols past. De maat van een armband met een scharniersluiting is belangrijk, omdat je de armband niet zelf kunt aanpassen.
  2. Hakensluiting: Hakensluitingen hebben meestal meerdere oogjes waarmee je de armband kunt sluiten. Dit maakt het mogelijk om de pasvorm aan te passen aan je polsmaat.
  3. Elastische of stretcharmbanden: Deze hebben meestal geen sluiting en zijn gemaakt van elastische materialen, waardoor ze gemakkelijk over je hand kunnen glijden. Ze passen zich aan aan de meeste polsmaten, maar zorg ervoor dat ze niet te strak zitten.

  Armbanden voor bredere polsen

  Deze bangle armbanden zijn met een omtrek van 19,5 centimeter heel geschikt voor bredere polsen. De armband vormt mooi mee naar de pols door de subtiele scharniersluiting.

  Armbanden voor gemiddelde polsen

  Met een omtrek van 18,5 centimeter zijn deze armbanden geschikt voor dames met een gemiddelde polsmaat. Ze sluiten mooi aan en zitten comfortabel.

  Armbanden voor smalle polsen

  Met een omtrek van 16 tot 17 centimeter zijn deze armbanden geschikt voor smalle polsen. Het elastische bandje zorgt ervoor dat het comfortabel past en niet over je hand kan afglijden.

  Nu jij jouw polsmaat weet en hierbij 1 tot 3 centimeter optelt, kun je gaan shoppen voor jouw ideale armband! We wensen je veel shopplezier. Mocht je nog vragen hebben over armband maten, kun je die altijd aan ons stellen via social media!