Ga naar de inhoud

Welke sieraden verkleuren niet?

Wanneer je op zoek bent naar sieraden die niet verkleuren of afgeven op de huid, moet je goed opletten van welk materiaal de sieraden zijn gemaakt. Kies bij duurdere juwelen voor edelmetalen zoals goud of platina. Ben je op zoek naar een betaalbaar sieraad, dan kun je het beste kijken naar (verguld) roestvrij staal.

Waarom verkleuren sommige metalen sieraden?

Sommige metaalsoorten zoals koper, ijzer en zink zijn erg gevoelig voor corrosie. Dit is het chemisch proces wat metaal aantast wanneer het wordt blootgesteld aan vocht en lucht. Dit proces zorgt ervoor dat metalen verkleuren, groen afgeven en kunnen gaan roesten.

Een voorbeeld van een metaalsoort wat makkelijk corrodeert is koper. Met het dragen van koperen sieraden zorgen lucht, vocht en huidvetten ervoor dat er een soort laagje op het koper komt wat het metaal aantast. Dit heeft als resultaat dat het oppervlakte brozer wordt en het koper zijn glans verliest. Daarnaast kan dit laagje op het sieraad met vaak dragen groen afgeven op de huid.

Hoe voorkom je verkleuring van sieraden?

Verkleuring van metalen sieraden die minder goed zijn bestand tegen corrosie kun je voorkomen door ze niet te dragen tijdens het sporten en douchen. Stel de sieraden zo min mogelijk bloot aan vuil, vocht en lucht en bewaar ze op een afgesloten plek.

Budget sieraden die niet verkleuren

Roestvrij staal is het meest geschikte materiaalsoort om voor te kiezen wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar sieraad wat niet gemakkelijk corrodeert en verkleurd. Roestvrij stalen sieraden zijn afhankelijk van de afwerking, zo goed als krasvast, kleurvast en in hogere mate bestendig tegen lucht, vocht en water. Wel blijven roestvrij sieraden langer mooi als je ze goed verzorgd en bewaard en er niet mee gaat zwemmen in de zee. Hoe je roestvrij stalen sieraden mooi houdt, leggen we verder uit in deze blog.

Kleurvaste armbanden

Ben je op zoek naar mooie, minimalistische armbanden die niet verkleuren? Bekijk hier een selectie van onze luxe vergulde stainless steel armbanden die je kunt scoren voor een betaalbare prijs!

Oorbellen die niet verkleuren

Het beste materiaal voor oorbellen die je elke dag draagt, is stainless steel. Dit materiaal geeft niet af op je oor, is hypoallergeen en heeft minder snel last van oxidatie. Deze oorbellen zijn onze favoriet!

Kettingen van kleurvast materiaal

Met deze mooie kettingen gemaakt van roestvrij staal voorzien van 14 karaats gouden plating steel je de show. Deze prachtige kettingen hebben een elegant en tijdloos design en blijven lang mooi waardoor het aanwinsten zijn voor in jouw sieradencollectie.

Bij de productomschrijvingen van onze sieraden kun je altijd vinden van welke materialen jouw favoriete Embrace Design sieraden zijn gemaakt. Heb je nog vragen over onderhoud of materialen van sieraden? Stel ze vooral via social media!