Wij zijn met vakantie van 13 tot 20 Juli. Bestellingen worden na de 20ste verzonden.
Ga naar de inhoud

Wat is een capsule garderobe?

  Wat is een capsule garderobe? Je leest het in deze blog.

  Wat is een capsule garderobe?

  Een capsule garderobe is een term die gebruikt wordt voor een minimalistische kledingcollectie die bestaat een beperkt aantal kledingstukken. Officieel bestaat een capsule garderobe uit 20 tot 40 essentiële items per seizoen die goed met elkaar zijn te combineren. Een klein aantal tijdloze kledingstukken in neutrale kleuren maakt het gemakkelijker om alledaagse outfits te maken. Wist je dat de gemiddelde Nederlander maar 21% van zijn of haar garderobe echt draagt? Het grootste deel blijft dus in de kast hangen! Met een capsule garderobe die bestaat uit tijdloze essentials en je favoriete items zorg je er dus voor dat je jouw complete garderobe draagt.

  Waarom zou je een capsule garderobe nemen?

  Het voordeel van een capsule garderobe is dat ze een stuk overzichtelijker zijn dan de kledingkast van een gemiddelde Nederlander. Je kunt het zien als een soort shortcut voor het aankleden. Neutrale goodlooking essentials die makelijk te mixen en matchen zijn maken het een stuk makkelijker om kledingsetjes samen te stellen.  Je zult veel minder het gevoel hebben dat je niks hebt om te dragen.

  Naast dat een capsule garderobe het makkelijker maakt om jezelf aan te kleden, is het ook nog eens een duurzamer voor je portemonnee en het klimaat. Met het maken van kleding wordt veel water gebruikt en CO2 uitgestoten. Verder zorgt fast-fashion er voor dat kleding sneller gewisseld en minder vaak gedragen wordt. Dit zorgt voor enorme kleding afvalhopen. Minder kleding kopen, investeren in essentials en ze langer en vaker dragen is dus goedkoper, maakt het makkelijker om kledingsetjes te combineren en het is beter voor de wereld!

  Een capsule garderobe samenstellen

  Een capsule garderobe samenstellen begint met het kiezen van mooie essentials van goede kwaliteit. Een collectie van tops, broeken, rokjes, jurkjes en schoenen of laarsjes. Basisstukken die makkelijk met elkaar te combineren zijn en waar je blij van wordt. Welke items er precies in een capsule garderobe horen ligt natuurlijk helemaal aan jouw stijl en voorkeuren, maar meestal kies je ervoor om vooral verschillende items toe te voegen zodat je van casual tot chic en feestelijk kunt kleden. Denk aan een blazer, een T-shirt, een blouse en een jurkje. Of laarzen, pumps en sneakers. Zo heb je verschillende opties en kun je jouw outfits elke keer net anders combineren afgestemd op verschillende gelegenheden.

  Uiteraard kun je ook een paar items toevoegen die helemaal jou zijn. Een toffe kleur of mooie print passen heus ook in een capsule garderobe. Zolang je maar zeker weet dat het items zijn die je vaak met plezier zult dragen.

  Capsule garderobe outfits stylen

  Het fijne aan een goede capsule garderobe is dat de items makkelijk te mixen en matchen zijn. Je kunt dus de ene dag een jeans dragen met T-shirt en sneakers en de volgende dag met een blouse, blazer en pumps voor een meer dressed gelegenheid.

  Daarnaast zijn accessoires perfect om jouw capsule garderobe en kledingsetjes een unieke en verzorgde look te geven. Van statement sieraden tot elegante en minimalistische sieraden, ze zorgen ervoor dat jouw outfits helemaal af zijn en je er altijd stylish en verzorgd uitziet. Wil je ook met jouw sieraden kiezen voor tijdloze essentials die lang meegaan en met elke outfit matchen? Bekijk dan onze bestsellers uit de Essential Collectie.