Ga naar de inhoud

Hoe houd je jouw sieraden mooi?

  Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van jouw nieuwe, favoriete sieraden. Alledaagse activiteiten zoals schoonmaken, douchen en sporten kunnen er voor zorgen dat je sieraden minder mooi of aangetast worden. Daarom geven we je hier tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw aankopen bij Embrace Design.

  Vermijd aanraking met chemische stoffen

  Chemische stoffen zoals schoonmaakmiddelen en cosmetica, denk aan haarspray en parfum kunnen er voor zorgen dat je sieraden beschadigen of hun glans verliezen. Doe daarom jouw sieraden in de ochtend pas om wanneer je al helemaal klaar voor de dag bent. Ga je sporten, schoonmaken, zwemmen of douchen, doe dan altijd jouw sieraden af. Het beste bewaar je jouw sieraden op een veilige, afgesloten plek zoals een zakje of een doosje. Zo kunnen je sieraden elkaar niet beschadigen. Het stoffen zakje waarin onze armbanden worden geleverd is hier perfect voor.

  Maak je sieraden schoon

  Na een tijdje, wanneer je jouw sieraden veel hebt gedragen, kan het voorkomen dat ze hun glans verliezen. Dit komt doordat huidvetten en ander vuil op sieraden blijven zitten. De meeste sieraden van Embrace Design zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit materiaal kun je heel gemakkelijk schoonmaken met een neutrale zeep en een beetje lauw warm water.

  Gold-plated sieraden

  Sieraden die zijn voorzien van een gouden plating zijn iets gevoeliger voor beschadigingen. Het beste kun je onze gold-plated sieraden schoonmaken door er simpelweg voorzichtig met een zachte doek over heen te wrijven. Gebruik geen borsteltje, schoonmaakmiddelen of schuurmiddel om krassen in de plating te voorkomen.

  Parel sieraden

  Wist je dat parels mooier blijven als je ze vaker draagt? Dat komt doordat vocht en huidvetten voorkomen dat de parels uitdrogen. Na langere tijd kan dit er wel voor zorgen dat de parels wat doffer worden. Je kunt ze dan schoonmaken met lauwwarm water en een zachte doek. Gebruik geen zeep of schoonmaakmiddelen om dat dit de buitenste laag van de parel kan aantasten. Na het schoonmaken kun je de parels inwrijven met wat olijfolie en je parels zien er weer stralend uit.

  Koperen sieraden

  Wanneer je koperen sieraden vaak draagt kan er een donker laagje op komen door de blootstelling aan lucht en vocht. Dit kun je voorkomen door ze regelmatig schoon te maken en niet te dragen tijdens het sporten. Schoonmaken doe je met een beetje lauw warm water en een vochtige doek. Zijn jouw sieraden al erg verkleurd? Dan kan een beetje citroensap of zout helpen om de oorspronkelijke glans terug te krijgen. Spoel het sieraad hierna wel goed af.

  Elastische sieraden

  Elastische sieraden zijn comfortabel om te dragen, maar soms gaat het elastiekje kapot of verliest het zijn rekbaarheid. Wij gebruiken voor onze armbanden elastisch materiaal van hoge kwaliteit om jou zo lang mogelijk plezier te geven van je sieraad. Toch is het slim om elastische sieraden niet te dragen tijdens inspannende activiteiten zoals sporten, klussen of schoonmaken. Zo voorkom je dat je ergens achter blijft haken en het elastiekje overmatig uitrekt.

  Benieuwd van welk materiaal jouw sieraad is gemaakt? Bekijk op de product pagina het tabje met extra informatie. Hier vermelden we alle soorten materiaal die we hebben gebruikt om je sieraad te maken en zo weet jij precies hoe je jouw sieraad mooi kunt houden. Wij wensen je veel plezier met je aankopen van Embrace Design. Heb je nog vragen over je aankopen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice via [email protected] of onze social media accounts.